Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesPlannen in vPlanTijdregistratie
Goedkeuringsproces tijdregistratie
Goedkeuringsproces tijdregistratie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De tijdregistratie is een belangrijk onderdeel binnen vPlan. Op de activiteiten kan tijd bijgehouden worden. Deze geschreven uren kunnen ingediend worden door medewerkers, planners of administrators en vervolgens goedgekeurd worden door een administrator of een planner. In dit artikel lees je alles over het goedkeuringsproces.

Wanneer een medewerker zijn tijd heeft geschreven op een bepaalde activiteit is dit terug te vinden in het dashboard. Lees hier alles over het dashboard. Binnen het dashboard kunnen medewerkers hun geschreven tijd indienen. Binnen de tijdregistratie zijn er verschillende statussen, namelijk concept, in behandeling, goedgekeurd, afgewezen en lopend. We lopen alle statussen even langs:

Concept

Wanneer er tijd geschreven is door een medewerker staat deze op concept. Vanuit hier kan de tijd ingediend worden door achteraan de regel op het blauwe pijltje te klikken.

In behandeling

Nu staat de geschreven tijd op in behandeling. Zoals te zien in onderstaande afbeelding kan een medewerker deze ingediende tijd intrekken of wachten op goed- of afkeuring door een planner of administrator.

Een planner of een administrator ziet de tijdregistraties met de status in behandeling zoals hieronder weergegeven. Er zijn twee duimpjes verschenen, een groene en een rode. Door op het groene duimpje wordt de tijdregistratie van de medewerker goedgekeurd. Door op het rode duimpje te klikken wordt deze afgekeurd.

Goedgekeurd

Wanneer de ingediende tijd door een planner of administrator goedgekeurd is kan de medewerker zelf er niks meer mee.

Een planner of administrator ziet achter een goedgekeurde tijdregistratie alleen het rode duimpje nog staan. Deze goedgekeurde ingediende tijd kan dan alsnog afgekeurd worden.

Afgekeurd

Wanneer een registratie afgewezen is zie je het blauwe pijltje weer verschijnen, de tijd kan nu opnieuw ingediend worden. De medewerker kan ook de ingediende tijd intrekken door op het grijze pijltje te klikken.

Een administrator of planner kan de afgekeurde tijdregistratie opnieuw indienen voor de medewerker, door op het blauwe pijltje te klikken.

Was dit een antwoord op uw vraag?