Naar de hoofdinhoud
Dashboard tijdregistratie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een belangrijk onderdeel binnen vPlan is het schrijven van tijd. Om bij te houden hoeveel tijd er geregistreerd wordt hebben wij het dashboard tijdregistratie. Lees in dit artikel alles over het dashboard en hoe je deze gebruikt.

Overzicht

Wanneer je naar het dashboard gaat via het menu aan de linkerkant kom je in het volgende overzicht.

Je ziet hier vier blokjes met de geregistreerde tijd, de geplande tijd, de productiviteitsscore en factureerbaar. Deze blokjes geven snel inzicht in het aantal uur dat je geregistreerd en gepland hebt. Wanneer de productiviteitsscore op 100% staat wil dat zeggen dat je het geplande werk daadwerkelijk gedaan hebt in de tijd die ervoor geschat was. Wanneer deze hoger is dan 100% heb je in werkelijkheid minder uur nodig gehad dan dat er gecalculeerd was, en wanneer dit percentage lager is dan 100% heb je meer uren nodig gehad dan vooraf ingeschat. Het laatste blokje laat zien hoeveel van het totaal aantal geplande uren factureerbaar is.
Daaronder zie je een grafiek met de geregistreerde tijd per dag. Deze grafiek zet de geregistreerde tijd en de geplande tijd tegen elkaar af, waardoor je snel inzicht krijgt in wanneer er hoeveel uur gepland is en wanneer er daadwerkelijk tijd geregistreerd is.
Administrators en planners kunnen van alle gebruikers de geschreven tijd zien. Rechts bovenin kun je aanvinken of je de geregistreerde tijd van alle gebruikers wil zien, of alleen de tijd die je zelf geregistreerd hebt.
Medewerkers kunnen alleen hun eigen geschreven tijd zien.

Periode aanpassen

In het dashboard tijdregistratie worden de gegevens getoond die voortkomen uit de geregistreerde tijd. De tijdregistratie kan worden getoond voor de volgende periodes: vandaag, deze week, deze maand, afgelopen week, afgelopen maand en anders; waarbij je handmatig een periode kunt selecteren door op de datum te klikken. Links bovenin kun je de gewenste periode kiezen, zoals je ziet in onderstaande afbeelding.

Kolommen

In het dashboard zie je bij de geregistreerde tijd verschillende kolommen. Dit zijn de kolommen kaartje, datum, tijdsduur, bedrag, notitie en status.

Kaartje

De eerste kolom in de geregistreerde tijd is het kaartje. Hier zie je over welke order of welk project het gaat, welke activiteit daar bij hoort en door welke gebruiker de tijd geschreven is.

Datum

In de kolom datum wordt het duidelijk op welke dag de tijd geregistreerd is en wat de start- en eindtijd is van de bijgehouden tijd.

Tijdsduur

De tijdsduur laat zien hoeveel uur er geregistreerd is op een bepaalde activiteit.

Bedrag

De kolom bedrag geeft inzicht in het te factureren bedrag. Bij een activiteit kun je aangeven of het factureerbaar is of niet, en wat het bijbehorende uurtarief is. In het dashboard berekent vPlan op basis van de bijgehouden uren wat het totale te factureren bedrag is.

Notitie

Wanneer er tijd geschreven wordt kan daar een notitie aan toegevoegd worden. Deze vind je terug in de kolom notities.

Status

Bij het schrijven van tijd zijn er verschillende statussen, deze vind je terug in de laatste kolom. Hoe deze statussen werken wordt verder uitgewerkt later in dit artikel.

Groeperen op

De geregistreerde tijd kan gegroepeerd worden. Zo kun je de vastgelegde tijd zien per dag, week, activiteit, collectie, planbord, statussen of gebruiker. Rechts bovenin kun je de gewenste groepering kiezen, zoals je ziet in onderstaande afbeelding.

Statussen

Binnen de tijdregistratie zijn er verschillende statussen, namelijk concept, in behandeling, goedgekeurd, afgewezen en lopend. Deze statussen zijn wijzigbaar voor administrators of planners, medewerkers kunnen alleen hun geschreven tijd indienen.

Een medewerker kan zijn of haar geschreven uren indienen door op het blauwe pijltje te klikken. Vervolgens kan een administrator of planner deze goedkeuren of afkeuren door het groene of rode duimpje te selecteren. Wanneer een registratie afgewezen is zie je het blauwe pijltje weer verschijnen, de tijd kan nu opnieuw ingediend worden.

Ook kan er gefilterd worden op status, om alleen tijdregistraties met een bepaalde status te bekijken. Rechts bovenin kun je de gewenste status kiezen, zoals je ziet in onderstaande afbeelding.

Selectievakjes

Met de selectievakjes vooraan de regel kun je meerdere tijdregistraties tegelijkertijd aanvinken. Op deze manier kun je alles, of een aantal geselecteerde tijdregistraties tegelijkertijd indienen.

Was dit een antwoord op uw vraag?