Hoe koppel je een resource aan een gebruiker?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In vPlan heb je te maken met resources en gebruikers. Het verschil tussen deze twee wordt uitgelegd in Wat is het verschil tussen resources en gebruikers?

In veel gevallen zijn resources ook gebruikers. Bijvoorbeeld een monteur die je plant als resource, maar die ook moet inloggen om zijn planning te kunnen zien.

Het is dan handig om de gebruiker aan de resource te koppelen, zodat vPlan weet naar welke gebruikersaccount een notificatie gestuurd moet worden, als de resource aan een kaartje wordt toegewezen bijvoorbeeld.

Om een gebruiker aan een resource te koppelen, kun je de volgende stappen volgen:

1. Ga in de linker menubalk naar Configuratie

2. Ga vervolgens in de linker menubalk naar Gebruikers

3. Klik in de lijst met gebruikers op de gebruiker die je aan een resource wilt koppelen

4. In het gebruikersscherm klik je rechts bovenin op Wijzigen.

5. Onder het kopje Authenticatie zie je de gebruikersnaam en rol van de gebruiker. Daaronder vind je de optie Gekoppeld aan. Selecteer hier de resource die je aan de gebruiker wilt koppelen. Dit zal in de meeste gevallen dezelfde naam zijn:

6. Scroll nu naar beneden in het scherm en klik op Opslaan.

De gebruiker is nu gekoppeld aan de juiste resource. Als je de resource nu toewijst aan een kaartje, krijgt de gebruiker hiervan een notificatie.

Tip

Met de optie Alleen toegang tot toegewezen kaartjes zorg je ervoor dat de gebruiker ook alleen maar kaartjes mag zien die aan hem/haar zijn toegewezen. Meer hierover lees je op Gebruikers alleen hun eigen kaartjes laten zien.