Alle collectiesVeelgestelde vragenKaartjes
Waarom kan ik geen resource aan mijn plankaart toewijzen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je een resource aan een plankaart toe wilt wijzen, maar je hebt niet de mogelijkheid binnen het kaartje om dit te doen, controleer dan de volgende stappen:

Is de resource wel aan je planbord gekoppeld?
Een resource kan door een administrator aangemaakt worden. Een aangemaakte resource moet daarna ook aan één of meerdere planborden gekoppeld worden.

Tip

Om een resource aan een planbord te koppelen volg je de stappen uit dit helpartikel: Hoe krijg ik een nieuwe resource zichtbaar op mijn planbord?

Heeft de resource een rooster?
Als je in de stamgegevens van de resource geen rooster hebt ingevoerd, dan weet vPlan niet op welke dagen de resource beschikbaar is en kun je de resource niet toewijzen aan een plankaart.
Om te controleren of een resource een rooster heeft ga je als administrator in de menubalk van vPlan naar Configuratie. Vervolgens ga je naar Resources in de menubalk. Nu open je de resource en klik je rechts bovenin op Wijzigen. In het wijzigen scherm kun je het rooster invullen en onderaan de pagina opslaan.

Is je resource wel beschikbaar op de dag dat je een plankaart gepland hebt?
Als je resource wel een rooster heeft, maar bijvoorbeeld op de woensdag niet werkt, dan is de resource niet te kiezen op kaartjes die je op woensdag gepland hebt staan.

Staat de plankaart gepland op een niet beschikbare dag?
In de configuratie van je planbord heb je als het goed is planbare dagen aangegeven. De meest gangbare planbare dagen zijn maandag t/m vrijdag. Als je vervolgens toch een kaart op zaterdag of zondag plant, dan heb je geen beschikbare resources op die dag.