Alle collectiesStel vPlan in Gebruikersbeheer
Gebruikers alleen hun eigen kaartjes laten zien
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In vPlan kun je ervoor zorgen dat gebruikers alleen kaartjes mogen zien die voor hun bestemd zijn. Dit kan erg handig zijn wanneer je externe resources of ZZP'ers inhuurt.
ā€‹
Om ervoor te zorgen dat een gebruiker alleen zijn of haar eigen kaartjes kan zien moet je inrichting in vPlan aan de volgende voorwaarden voldoen:

• De gebruiker moet ook een resource zijn in vPlan

• De resource moet aan de gebruiker gekoppeld zijn in het gebruikers account

Tip

In het artikel Wat is het verschil tussen resources en gebruikers? lees je wat het verschil is.

Om een gebruiker te koppelen aan een resource ga je in het linkermenu naar Configuratie en vervolgens naar het kopje Gebruikers. Je ziet nu een lijst van alle bestaande gebruikers. Open het profiel van de gebruiker die je wilt koppelen door op de naam te klikken, en klik vervolgens rechts bovenin op wijzigen. Rechts in het scherm zie je een grijs vlak, het profiel. Hier zie je Gekoppeld aan staan. Klik hierop en selecteer de bijbehorende resource. Wanneer je dit gedaan hebt, zal er een schakelaar Alleen toegang tot toegewezen kaartjes verschijnen. Zet deze aan en de gebruiker zal in de planning alleen de kaartjes zien waar de bijbehorende resource aan toegewezen is.