Tijd registreren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een belangrijk onderdeel binnen vPlan is het schrijven van tijd. Er zijn in vPlan drie manieren om tijd te registreren, via de timer, tijdspanne of tijdsduur. In dit artikel worden de verschillende manieren uitgelegd.
ā€‹
Om tijd te kunnen registreren, zal er eerst een activiteit toegevoegd moeten worden. Wanneer je een kaartje opent, kun je hier zelf activiteiten aan toevoegen. Lees hier hoe dit kan.
Daarna zul je in het kaartje de optie voor tijdregistratie aan moeten zetten. Dit doe je door rechts in het kaartje het klok icoon aan te klikken.

Timer

Bij de toegevoegde activiteiten zie je links een timer icoontje verschijnen. Wanneer je op de timer klikt, zal de tijdregistratie automatisch gaan lopen. Dit zul je ook in het kaartje terug zien:

Bij het kopje Tijdregistratie wordt getoond hoelang de timer loopt. Zoals in bovenstaand voorbeeld te zien is, heeft deze timer bijna twee minuten gelopen. Na het voltooien van de activiteit, kan gemakkelijk op de rode knop geklikt worden om de timer te laten stoppen. Nadat je op stoppen hebt geklikt, wordt de tijd automatisch geregistreerd.
ā€‹
Per ongeluk een paar minuten te veel aan tijd geregistreerd? Als je met je muis op een tijdregistratie gaat staan, verschijnt er en potloodje. Klik hierop om de tijdregistratie gemakkelijk aan te passen.
ā€‹

Kaartje

Wordt op een kaartje de tijdsregistratie gestart, dan zal dit op de planning ook zichtbaar zijn. De kaartjes krijgen namelijk een rood puntje, zodat snel kan worden gezien welke kaartjes momenteel worden geregistreerd.

Tijdsduur

Een andere manier om makkelijk jouw tijd te registreren is middels de optie Tijdsduur. In het kaartje zie je binnen het onderdeel Tijdregistratie alle tijd die tot op heden geregistreerd is. Daarnaast heb je hier de mogelijkheid om zelf tijd te registreren. Dit doe je simpel door te klikken op de knop Tijd registreren.
Hier kun je kiezen voor de optie Tijdsduur. Bij deze optie kun je een activiteit selecteren en aangeven op welke datum je hoeveel uur op de activiteit wilt registreren. Na het invullen van de tijdsduur zul je zien dat het aantal resterende uren verminderd zal worden. Ook kun je een notitie achterlaten bij deze tijdregistratie. Klik op de knop Opslaan om je tijd te registreren.

Tijdspanne

De laatste optie om je tijd bij te houden, is met de optie Tijdspanne. In het kaartje zie je binnen het onderdeel Tijdsregistratie alle tijdregistraties die tot op heden gedaan zijn. Daarnaast heb je hier de mogelijkheid om zelf tijd te registreren. Dit doe je simpel door te klikken op de button Tijd Registreren.
Hier heb je de mogelijkheid om de optie Tijdspanne aan te klikken. Bij de optie Tijdspanne kun je een activiteit uit het kaartje selecteren en aangeven wat de start- en einddatum en begin- en eindtijd van deze activiteit is geweest. Ook kun je een notitie achterlaten bij deze tijdregistratie. Als je op Opslaan klikt zal de totale tijd automatisch worden geregistreerd in het kaartje.