Analyse
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Leer van het verleden en anticipeer op de toekomst met de Analyse weergave van vPlan. De analyse is geen planningsweergave, maar een weergave die informatie terug geeft aan de hand van je planning. Denk hierbij aan informatie over je capaciteit en geschreven tijd.

Geschreven tijd per Activiteit of Gebruiker

Binnen het onderdeel Analyse wordt met een grafiek getoond wat de geschreven tijd per activiteit of gebruiker is voor een bepaalde periode. De geschreven tijd kan worden getoond voor de volgende periodes: vandaag, deze week, deze maand, dit jaar, vorige week en vorige maand.

Links bovenin de weergave kun je gemakkelijk de gewenste periode selecteren. Rechts bovenin de weergave kun je met de pijltjes een periode vooruit of achteruit navigeren.

Van de geschreven tijd worden grafieken gemaakt. Door er met je muis op te gaan staan, kun je de totale uren zien van de geselecteerde periode.

Door op de naam van een activiteit of gebruiker te klikken (in de legenda), kun je de tijd van die specifieke resource verbergen

Tijdlijn

In de Analyse weergave wordt ook een tijdlijn getoond van de geschreven tijd over de door jou gekozen periode. Daarnaast worden hier de geplande en beschikbare uren in een lijn- of staafdiagram weergegeven. De tijdlijn kan worden getoond voor de volgende periodes: vandaag, deze week, deze maand, dit jaar, vorige week en vorige maand.
Voor de tijdlijn zijn er twee soorten weergaven beschikbaar, namelijk de Lijn en Staaf. Op de X-as zijn de datums te vinden en op de Y-as de uren.
Bij de Staafweergave worden de beschikbare, geplande en geregistreerde uren in een staafdiagram weergeven. Bij de Lijnweergave worden de beschikbare, geplande en geregistreerde uren in een lijndiagram getoond.

Binnen de tijdlijn zijn enkele zaken in te stellen, namelijk de uren die per type resource getoond worden. Je kunt kiezen tussen alle resources, medewerkers, machines en ruimtes.

Daarnaast kan worden aangegeven van welke fase de uren worden getoond binnen de Tijdlijn.

Data analyse

In de Analyse weergave worden in het onderdeel Data analyse de gegevens getoond die voortkomen uit de geregistreerde tijd. De Data analyse kan worden getoond voor de volgende periodes: vandaag, deze week, deze maand, dit jaar, vorige week en vorige maand.

Binnen de Data analyse kan worden gekozen uit twee opties, namelijk: Fasen en Activiteiten.

Gegevens exporteren naar Excel

vPlan toont in de data analyse heel wat informatie over de beschikbare -, geplande - en geregistreerde tijd. Je kunt gemakkelijk een Excel export laten maken door op de Exporteren naar Excel button te klikken. Er wordt een Excel bestand lokaal op je computer gedownload.

Daarnaast kan worden gezocht op activiteiten of fasen, om zou jouw data analyse makkelijk te kunnen filteren.

Fasen

Voor het onderdeel fasen kun je voor de geselecteerde periode bepaalde informatie zien. Deze getoonde informatie voor de geselecteerde periode is:

- Het aantal geplande kaartjes per fase
- Hoeveelheid geplande activiteiten per fase
- Aantal beschikbare uren per fase
- Het aantal geplande uren per fase
- Het aantal geregistreerde uren per fase
- Het aantal resterende uren per fase
- Het resultaat per fase

Activiteiten

Voor het onderdeel activiteiten kun je voor de geselecteerde periode bepaalde informatie zien. Deze getoonde informatie voor de geselecteerde periode is:

- Hoeveelheid geplande kaartjes per activiteit
- Het aantal geplande uren per activiteit- Het aantal geregistreerde uren per activiteit
- Het aantal resterende uren per activiteit
- Het resultaat per activiteit

In de data analyse zie je allerlei verschillende uren. Hoe deze opgebouwd zijn, lees je hier:

Beschikbaar
Dit is je totale capaciteit op die fase of activiteit.

Gepland
Dit zijn alle geschatte uren van alle kaartjes die op die fase of activiteit gepland staan binnen de periode waarin je kijkt. Heb je een kaartje gepland over een lange periode, die deels buiten de periode valt hoe je de analyse bekijkt, dan worden alleen de uren binnen de bekeken periode meegeteld.

Geregistreerd
Dit zijn al je geregistreerde uren van die fase of activiteit. Alle tijdregistraties binnen de periode waarin je kijkt, binnen die activiteit of fase.

Resterend
Dit zijn alle resterende uren van alle kaartjes binnen deze activiteit of fase.

Resultaat
Deze uren laten je efficiëntie zien. Dit is je geplande tijd min de geregistreerde uren en min de resterende tijd. Heb je dus bijvoorbeeld 5 uur gepland, 4 uur geregistreerd en niks resterend, dan is je resultaat +1.