Dashboard
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je vPlan Go opent kom je binnen op het dashboard. In het dashboard zie je jouw toegewezen kaartjes. Dit dashboard is helemaal aan te passen zodat je alleen die kaartjes ziet die voor jou belangrijk zijn, door de widgets. Hier lees je verder in dit artikel alles over.
Ook vind je hier het notificatiecentrum en je profiel.

Notificaties

Een gebruiker kan notificaties ontvangen als hij als resource is toegewezen aan een kaartje, of wanneer je genoemd wordt in een reactie in een kaartje. Zo hoef je niet continue de app te openen, maar word je pro-actief gesignaleerd.

Om notificaties te krijgen in vPlan Go moet je wel eenmalig de app toestemming geven om je notificaties te sturen. Deze vraag zul je krijgen bij het eerste gebruik van de app en mag je indien gewenst toestaan. Mocht je dit op een later moment willen wijzigen, dan kun je dit altijd via de instellingen van je mobiele toestel aanpassen.

Om je notificaties in te zien binnen de app druk je in rechts bovenin op het bel

icoontje: .

Als er nieuwe notificaties zijn zal er bij het icoontje van het dashboard, de wereldbol, onderin de menubalk een rood bolletje verschijnen met het aantal nieuwe notificaties:

Het notificatie scherm toont vervolgens op volgorde van binnenkomst de notificaties. Wanneer je op de notificatie drukt, wordt het kaartje geopend waar de notificatie over gaat.

Tip

Wil je weten welke notificaties je mogelijk kunt ontvangen? Lees dan dit artikel: Notificaties.

Profiel

In vPlan Go kun je eenvoudig je profiel inzien. Wanneer je rechts bovenin het dashboard op je avatar klikt (je avatar toont je foto, of je initialen), dan kom je in je profielinformatie terecht.
In de profielpagina heb je inzicht over je gebruikersinformatie. Daarnaast kun je hier naar de instellingen, en kun je onderaan de pagina uitloggen.

Widgets

In onze vPlan Go app is het mogelijk om je dashboard zo in te richten dat je alleen de kaartjes ziet die voor jou belangrijk zijn. Dit kun je doen door de widgets aan te passen.
Bovenaan het dashboard vind je een aantal tegels, bijvoorbeeld de tegels 'Vandaag' en 'Achterstallig'.
Deze tegels, of widgets, zijn eenvoudig aan te passen, zodat je hier alleen de informatie ziet die jij hier terug wil zien. Dit kun je doen door de widget eventjes in te houden. Er verschijnt een menu waarin je kunt kiezen tussen wijzigen of verwijderen.

Wanneer je op 'Wijzigen' hebt geklikt kom je in een menu waar je kunt filteren op de verschillende planborden, de fasen, de statussen, de labels en de resources die je terug wil zien in kaartjes in het dashboard, en over welke periode dit is. Daarna klik je onderin op widget opslaan.

Let op

De voorkeuren zijn per gebruiker in te stellen en zullen dus niet opgeslagen worden voor de andere gebruikers.

Ook is het mogelijk om je eigen widget toe te voegen. Als je iets opzij scrollt, zie je naast de bestaande widgets een tegel waarmee je een nieuwe widget aan kunt maken.

Ook hierbij kom je weer terecht in het menu waar je de filters kunt kiezen. Zo kun je geheel je eigen dashboard creëren!

Dagelijkse voortgang

De voortgangsbalk toont het percentage van kaartjes die je uitgevoerd hebt. Het gaat dan om kaartjes die toegewezen zijn aan de ingelogde gebruiker, en die gepland zijn op de datum van vandaag.

Menubalk

Onderin het dashboard zie je een menubalk, met vier icoontjes. Hier kun je altijd schakelen naar een ander overzicht. De andere overzichten worden in de volgende artikelen uitgelegd.