Alle collectiesVeelgestelde vragenKenniscentrum
Hoe maak je gebruik van het tekeningenveld?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een opdracht digitaal laten ondertekenen door de opdrachtgever? Of een situatieschets maken op je tablet? Binnen vPlan is er de mogelijkheid om (hand)tekeningen te maken. De functie is beschikbaar voor de webversie én onze mobiele vPlan Go app voor Apple en Android.

Hoe richt je het in?

De mogelijkheid om een tekening te maken vergt een kleine aanpassing van je vPlan inrichting, namelijk door een extra veld toe te voegen aan je planbord. Hierdoor heb je zelf de vrijheid hoe je het tekeningenveld noemt, en op welke plek je het zet tussen de andere vrije velden.

Je kunt het binnen een minuut inrichten door deze stappen te volgen.

1. Ga in de linker menubalk van vPlan naar Configuratie.
2. Klik vervolgens in diezelfde linker menubalk op Planborden.
3. Klik op het planbord waar je een tekeningenveld wilt toevoegen.
4. In het tabblad Configuratie van je planbord instellingen, klik je aan de rechterkant op Veld toevoegen
5. In het daaropvolgende pop-up venster geef je het veld een naam. Bijvoorbeeld 'Handtekening' of 'Situatieschets' en selecteer je het type veld: Tekening.
6. Klik op Sluiten om het veld op te slaan. Sla vervolgens je planbord op onderaan de pagina.

Dat is alles. Je kunt nu in kaartjes een tekening maken of handtekening laten zetten in de webversie en onze mobiele apps.

Tip

Voor meer informatie over de extra velden kun je terecht op: Planbord configuratie - Extra velden.

Hoe gebruik je het?

vPlan webversie

In de webversie van vPlan kun je het zojuist ingerichte tekeningenveld terug vinden tussen je vrije velden in je kaartjes. Heb je nog niet eerder vrije velden gebruikt in je planning? Dan moet je eerst eenmalig de vrije velden zichtbaar maken in je kaartje door rechts in de plankaart op dit icoontje te klikken:

Wanneer je vervolgens in je kaartje op het potlood icoontje klikt, worden de vrije velden als een formulier geopend:

Als het formulier geopend is, vind je hier ook een tekenvlak tussen de andere vrije velden. Klik op het pen icoontje om te tekenen, of op het prullenbak icoontje om de tekening te wissen.

Gebruik in de vPlan Go app

In de vPlan Go app kun je een kaartje openen via je dashboard of het menu taken.

Wanneer je in het kaartje de vrije velden bewerkt door op het potlood icoontje te drukken, wordt het vrije velden formulier geopend.

Tussen de andere vrije velden kun je een (hand)tekening zetten door op het Maak een tekening vlak te klikken. Een nieuw venster wordt geopend waarin je kunt tekenen. Links onderin kun je de kleur aanpassen, en door op het prullenbak icoontje te klikken kun je de tekening wissen. Druk rechts bovenin op Opslaan om de tekening te op te slaan. Vervolgens kom je weer terug in je formulier met vrije velden, en ook daar druk je op Opslaan.

Resultaat: Een digitaal ingevuld en ondertekend formulier.