Alle collectiesAan de slagAan de slag met de vPlan app
Stap 3: richt je dashboard in met widgets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je voor het eerst inlogt in de app dan kom je terecht op het dashboard. Het dashboard is de plek waar je voor jezelf snelle inzichten kunt samenstellen met zogenoemde widgets. Widgets zijn tegels die je bovenin het dashboard ziet. Als je hierop drukt toont vPlan specifieke kaartjes uit je planning.

Standaard staan er al een aantal widgets in om te gebruiken, zoals Vandaag (die toont alle kaartjes die vandaag bij jou gepland zijn) en Achterstallig (die toont kaartjes die nog openstaan van gisteren en verder in het verleden).

Je kunt deze bestaande widgets aanpassen, of zelf nieuwe widgets toevoegen.

Widgets toevoegen of aanpassen

Door een widget ingedrukt te houden verschijnt een menu. Je hebt de keuze om de widget te wijzigen, of te verwijderen.

Je kunt naast de bestaande widgets ook een nieuwe widget toevoegen met de daarvoor bestemde knop aan de rechterkant van de bestaande widgets.

Als je op deze knop drukt verschijnt een menu waarin je filters kunt kiezen. Met deze filters kun je bepalen welke kaartjes je te zien krijgt als je de widget in de app opent. Zo kun je ervoor kiezen om te filteren op een bepaald planbord, een bepaalde fase, status, labels en de periode van de planning. Daarnaast kun je het resultaat wat je gefilterd hebt sorteren op bijvoorbeeld planningsdatum.

Met deze grote variatie aan filters kun je nagenoeg ieder overzicht voor jezelf op maat maken.

Als je voor jezelf widgets hebt samengesteld ga dan door naar Stap 4: bekijk je planning.