Alle collectiesStel vPlan in Automatiseringen
Automatische notificaties instellen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil jij of je team pro-actief gesignaleerd worden op naderende deadlines of planning die niet gehaald wordt? Naast de standaard notificaties van vPlan kun je in het automatiseringscentrum zelf notificaties configureren. Er zijn verschillende opties mogelijk die een notificatie kunnen triggeren.

Er zijn veel varianten van deze notificatie automatiseringen. Ze werken in de basis ongeveer hetzelfde, maar bepaal goed waarop je wil notificeren, en wie je wil notificeren.
1. Waarop wil je genotificeerd worden? De vervaldatum van je kaartjes, of de plandatum van je kaartjes?
2. Wie wil je notificeren? Alle volgers van een kaartje? Een specifieke gebruiker, of de gelinkte gebruiker (dat is de gebruiker die ook als resource is toegewezen aan het kaartje).

Als je weet wie je wil notificeren, en op welk type datum dan kun je de automatisering uitkiezen en andere voorwaarden invullen, zoals bij welke status genotificeerd moet worden, of dat je van te voren of achteraf genotificeerd wil worden.
Alle ingestelde voorwaarden bij elkaar zorgen ervoor dat je een eigen notificatie op maat hebt ingericht.

Naderende of overschreden vervaldatum

Wil je op de hoogte gehouden worden van een naderende of overschreden deadline? Daar hebben we de volgende automatiseringen voor:

• Wanneer de collectie is gepland/niet gepland en de vervaldatum is aantal dagen/werkdagen voor/na vandaag, alle volgers van de collectie notificeren

• Wanneer de collectie is gepland/niet gepland en de vervaldatum is aantal dagen/werkdagen voor/na vandaag, notificeer gebruiker iets

Het verschil tussen deze automatiseringen is dat bij de eerste alle volgers van de collectie genotificeerd worden, en bij de tweede automatisering kies je een specifieke gebruiker die genotificeerd wordt. De in te stellen voorwaarden waarop deze automatisering geactiveerd wordt zijn gepland of ongepland en het aantal (werk)dagen voor of na vandaag. Eerst kies je of de automatisering geldt voor geplande of ongeplande kaartjes, dus kaartjes die nog in de backlog staan. Beide opties kan ook. Daarna kies je wanneer je genotificeerd wilt worden, het aantal (werk)dagen dat de vervaldatum voor of na vandaag ligt.

Naderende of overschreden plandatum

Wanneer de startdatum van een geplande kaart nadert, of de einddatum overschreden is en de kaart nog niet afgerond is? Er zijn verschillende situaties waarop je misschien gesignaleerd wil worden.
Met de onderstaande automatiseringen heb je de flexibiliteit om het zelf te bepalen.

• Wanneer de start/eind van een kaart in fase iets aantal dagen/werkdagen voor/na vandaag ligt en de status iets is, alle volgers van kaart notificeren

• Wanneer de start/eind van een kaart in fase iets aantal dagen/werkdagen voor/na vandaag ligt en de status iets is, notificeer gebruiker iets

• Wanneer de start/eind van een kaart in fase iets aantal dagen/werkdagen voor/na vandaag ligt en de status iets is, notificeer gelinkte gebruiker

• Wanneer de start/eind van een kaart aantal dagen/werkdagen voor/na vandaag ligt en de status iets is, alle volgers van kaart notificeren

• Wanneer de start/eind van een kaart aantal dagen/werkdagen voor/na vandaag ligt en de status iets is, notificeer gebruiker iets

• Wanneer de start/eind van een kaart aantal dagen/werkdagen voor/na vandaag ligt en de status iets is, notificeer gelinkte gebruiker

Deze automatiseringen hebben dezelfde werking. Bij de bovenste drie wordt de automatisering alleen getriggerd bij een kaartje in een specifieke fase. Daarnaast is het verschil tussen de automatiseringen wie er genotificeerd wordt.

De in te stellen voorwaarden waarop deze automatisering geactiveerd wordt zijn start- of einddatum, fase, aantal (werk)dagen voor of na vandaag, status en gebruiker. Eerst kies of je een notificatie wil sturen op basis van de start- of einddatum van een kaart. Deze voorwaarde is alleen relevant wanneer de start- en einddatum van elkaar verschillen in een plankaart. Als dit niet het geval is kun je een van de twee opties kiezen. Vervolgens kies je één of meerdere fasen waar de automatisering van toepassing moet zijn. Daarna kies je door het aantal (werk)dagen voor of na de start- of einddatum wanneer je genotificeerd wil worden. Stel in bij welke status je gesignaleerd wil worden, en als laatst bepaal je welke gebruikers de notificatie moeten ontvangen.

Statuswijziging

Met deze automatiseringen kun je ervoor zorgen dat de volgers, een specifieke gebruiker, of de gelinkte gebruiker een melding krijgt wanneer de status van een kaart wijzigt.

• Wanneer de status van een kaart in fase iets verandert in iets, alle volgers van kaart notificeren

• Wanneer de status van een kaart in fase iets verandert in iets, notificeer gebruiker iets

• Wanneer de status van een kaart in fase iets verandert in iets, notificeer gelinkte gebruiker

De voorwaarden die je hier instelt zijn fase, status en gebruiker. Eerst stel je in in welke fase de automatisering moet werken. Vervolgens kies je bij welke status je een notificatie wil ontvangen, en als laatst kies je wie er genotificeerd moet worden.

Vrij veld

Naast de vervaldatum en geplande datum, kun je in de vrije velden een extra datumveld toevoegen. Met deze automatisering zorg je dat er een notificatie verstuurd wordt, wanneer deze datum uit het extra veld nadert of overschreden wordt.

• Wanneer extra veld iets aantal dagen/werkdagen voor/na vandaag ligt, notificeer gebruiker iets

De voorwaarden die je instelt zijn het extra veld, het aantal (werk)dagen voor of na vandaag, en de gebruiker. Eerst kies je wanneer je genotificeerd wilt worden, het aantal (werk)dagen dat de datum van het extra veld voor of na vandaag ligt. Als laatst stel je in welke gebruiker een melding moet ontvangen.

Label

Met deze automatiseringen zorg je ervoor dat de volgers van een kaartje, een specifieke gebruiker, of de gelinkte gebruiker een melding krijgt wanneer een label toegevoegd wordt aan een kaartje.

• Wanneer label iets aan een kaart wordt toegevoegd, alle volgers van kaart notificeren

• Wanneer label iets aan een kaart wordt toegevoegd, notificeer gebruiker iets

• Wanneer label iets aan een kaart wordt toegevoegd, notificeer gelinkte gebruiker

De voorwaarden die je hier instelt zijn label en gebruiker. Eerst kies je bij welk label je een notificatie wil ontvangen, en als laatst kies je wie er genotificeerd moet worden.