Gebruikers aanmaken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt snel en gemakkelijk je collega's uitnodigen voor vPlan. Zo kunnen zij met hun eigen account inloggen in de vPlan omgeving en de planning inzien. Hoe je een nieuwe gebruiker aanmaakt lees je in dit artikel.
ā€‹
Om een nieuwe gebruiker toe te voegen ga je in de menubalk aan de linkerkant naar het kopje Configuratie, en vervolgens naar Gebruikers. Hier zie je een overzicht van alle bestaande gebruikers. Via de groene knop Gebruiker toevoegen kun je een nieuwe gebruiker aanmaken.

Nadat je hierop hebt geklikt, verschijnt er een scherm waarin je het e-mailadres van je collega invoert. Hierna druk je op de Enter toets op het toetsenbord. Wil je meerdere gebruikers tegelijk uitnodigen? Voer dan na het eerste e-mailadres een komma in, en type daarna het volgende e-mailadres.
Als je op de Enter toets hebt gedrukt, zie je de gebruiker(s) eronder verschijnen en kun je de rol en de taal kiezen. Je kunt de volgende rollen geven aan je collega: administrator, planner, werknemer en gast.ā€‹

Tip

In dit artikel lees je welke rechten horen bij de verschillende gebruikersrollen.

Na het invullen van alle gegevens klik je op de knop Uitnodigen om je collega uit te nodigen. Je collega ontvangt een mail, met daarin de informatie om zijn account te complementeren. Wanneer dit gedaan is, kan je collega ook gebruik maken van vPlan. Klik hier om te zien hoe uitgenodigde zijn of haar account kan activeren, om zo ook met vPlan aan de slag te kunnen!

Nadat je een gebruiker hebt uitgenodigd, kun je deze nog aanpassen, of koppelen aan een resource.
Als de gebruiker ook een planbare resource is in je planbord, kun je het gebruikersaccount koppelen aan de resource. Hiermee kan de gebruiker bijvoorbeeld een automatische notificatie krijgen als hij wordt toegekend als resource aan een kaartje. Wanneer je een gebruiker koppelt aan een resource, zie je een schakelaar verschijnen met Alleen toegang tot toegewezen kaartjes. Hiermee zorg je ervoor dat de gebruiker alleen de kaartjes in de planning ziet die aan hem toegewezen zijn en die dus voor hem of haar bedoeld zijn. Deze optie is alleen beschikbaar bij gebruikers met de rol medewerker of gast. Bij de gebruikersrollen planner en administrator is deze optie niet beschikbaar.