Alle collectiesVeelgestelde vragenAlgemeen
Wat is het verschil tussen resources en gebruikers?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Resources zijn planbare medewerkers, machines of ruimtes die je aan een planbord koppelt. Meestal gebruik je resources in vPlan niet alleen voor het toewijzen van taken, maar ook voor het in beeld brengen van je planbare capaciteit. Een resource heeft dan ook een rooster.

Gebruikers zijn mensen die een inlogaccount hebben voor vPlan. Dit kunnen naast planners bijvoorbeeld ook systeembeheerders, salesmedewerkers of externe partijen zijn.

Een resource kan echter óók een gebruiker zijn. Als je wil dat je planbare resources (bijvoorbeeld medewerkers) de planning ook uitvoeren in vPlan, dan geef je ze een inlogaccount voor vPlan.

Je kunt een inlogaccount koppelen aan een resource, zodat vPlan weet dat de gebruiker ook een planbare resource is. Hoe je dit in de applicatie aan elkaar kunt koppelen lees je op: Hoe koppel je een resource aan een gebruiker?

Let op

Het prijsmodel van vPlan is gebaseerd op resources die gekoppeld zijn aan een planbord. Je abonnement is dus niet gebaseerd op aantal gebruikers zoals bij veel andere webapplicaties het geval is.