Stap 4: nodig je collega's uit
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De planning deel je graag met je collega's. Je kunt snel en makkelijk je collega's uitnodigen. Zo kunnen zij ook gebruik maken van vPlan en de mobiele app vPlan Go!

Om een nieuwe gebruiker uit te nodigen ga je in de menubalk aan de linkerkant naar Configuratie en vervolgens naar Gebruikers. Klik rechts bovenin op de groene knop Gebruikers uitnodigen. Nu verschijnt er een scherm waarin je het e-mailadres van je collega kunt invullen. Type het e-mailadres en druk op de Enter toets. Wil je meerdere gebruikers tegelijk uitnodigen? Voer dan na het eerste e-mailadres een komma in, en type daarna het volgende e-mailadres.
Als je op de Enter toets hebt gedrukt, kun je de rol en de taal van de gebruiker kiezen.

Je kunt de volgende rollen geven aan je collega: administrator, planner, werknemer of gast. Lees het helpartikel Rollen en gebruikersrechten om te kijken welke rechten elke rol heeft en wat deze gebruiker kan doen op het planbord.

Klik na het kiezen van de rol en de taal op de knop Uitnodigen om je collega uit te nodigen. Je collega ontvangt een mail met daarin de informatie om zijn account te activeren. Wanneer dit gedaan is, kan je collega ook gebruik maken van vPlan.

Tip

Verdere informatie over gebruikersbeheer vind je in de sectie Gebruikersbeheer.