Alle collectiesVeelgestelde vragenIntegraties
Kan ik de Exact Online integratie handmatig starten?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms wil je een order direct plannen zodra deze in Exact Online is aangemaakt. De interval waarop vPlan en Exact Online met elkaar communiceren is ongeveer 10 à 15 minuten, om data verkeer zoveel mogelijk te beperken.

Toch bestaat er een mogelijkheid om de koppeling handmatig te starten, mocht het een keer nodig zijn. Hiervoor kun je de volgende stappen volgen (alleen beschikbaar voor administrators):

• Ga in de linker menubalk van vPlan naar Configuratie

• Je komt nu in de instellingen van vPlan

• Ga nu in de linker menubalk van vPlan naar Integraties

• Vervolgens klik je op de Wijzigen knop in je integratie van Exact Online, dat is de linker van de twee bolletjes

• Je komt nu in de configuratiepagina van je Exact Online koppeling

• Klik halverwege de pagina op Wijzigingen synchroniseren

De koppeling gaat nu direct nieuwe en gewijzigde orders uit Exact Online binnenhalen.

Let op

Om onnodig veel dataverkeer te voorkomen, kun je deze knop niet continue gebruiken.

Tip

Je hebt ook een optie Volledig Synchroniseren. Hiermee wordt alle data uit Exact Online opnieuw gesynchroniseerd met vPlan, zoals klanten, artikelen, bewerkingen, enzovoort. Dit zou je normaliter niet nodig moeten hebben.