Toevoegen van een nieuwe resource aan je planbord
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stel je hebt een nieuwe medewerker in dienst genomen, of een nieuwe machine aangeschaft. Dan wil je deze nieuwe resource natuurlijk zo snel mogelijk meenemen in je planning. Maar hoe voeg je deze resource ook alweer toe aan je planbord?

1. Zorg dat je de resource hebt aangemaakt in de configuratie van vPlan. Hoe dit werkt kun je lezen in het artikel Resources.

2. Als je een resource hebt aangemaakt ga je vervolgens naar Configuratie, daarna naar Planborden en selecteer je het planbord waaraan je de resource wilt toevoegen.

3. Als je in de configuratie van het juiste planbord bent, ga je naar tabblad Capaciteit.

4. Klik rechts in beeld op de groene knop Resource toevoegen

5. In het volgende pop-up scherm kies je uit de lijst met resources je nieuw toegevoegde medewerker of machine, en deze schakel je in door middel van de schuifknop.

6. Klik vervolgens op Sluiten om de resource te zien in je capaciteitsmatrix.

7. Nu hoef je alleen nog de capaciteit van je resource in percentage te verdelen over eventuele fasen.

8. Klik op Opslaan onderin het scherm om je planbord met de nieuwe resource op te slaan.