In dit artikel wordt het tabblad capaciteit uitgelegd. Hier koppel je je resources aan je planbord, en aan een bepaalde fase.

Klik op Resource toevoegen om nieuwe werknemers aan het planbord toe te voegen. Hier zie je alle resources die je hebt toegevoegd aan je omgeving. Zoek op naam van de werknemer. Selecteer de juiste werknemer(s). Klik op Sluiten om terug te keren. De werknemer(s) wordt toegevoegd aan het planbord.
In het standaard overzicht kun je werknemers koppelen aan de verschillende fasen. Vink de fase aan en vul het percentage van zijn of haar beschikbaarheid in. Dit percentage bepaalt hoeveel procent van zijn ingevulde rooster deze resource beschikbaar is op de fase. Het is mogelijk om de beschikbaarheid te verdelen over meerdere fasen. Wanneer een werknemer standaard werkzaam is op één fase (100%), maar eventueel ingezet kan worden op een andere fase, vul je bij deze fase(n) 0% in. Het is mogelijk om in het planbord de capaciteit van deze werknemer te verplaatsen over deze fasen.

Tip

Gebruik het sleepicoontje om de volgorde van resources te wijzigen (de volgorde hier bepaalt de volgorde in je planbord).

Door op het icoontje achteraan de regel te klikken, kun je simpel een medewerker verwijderen van het planbord:

Klik onderin het scherm op de button Opslaan om wijzigingen door te voeren.