Alle collectiesVeelgestelde vragenKaartjes
Hoe kan ik makkelijk oude kaartjes opschonen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je backlog vol staat met kaartjes die niet meer relevant zijn voor je planning, en je wilt de backlog opschonen, volg dan de volgende stappen:

• Ga in de linker menubalk van vPlan naar Bladeren
    ā€‹
    Bladeren is het totaaloverzicht van al je geplande en ongeplande kaartjes waarin je makkelijk kunt zoeken. Ongeplande kaartjes zijn de kaartjes die in je backlog staan.
    ā€‹
    ā€‹

• Om meerdere kaartjes te kunnen selecteren en verwijderen, moet je ervoor zorgen dat het Bladeren overzicht op de lijstweergave staat. Dit doe je rechts bovenin door op het daarvoor bestemde bolletje aan te klikken. Zorg er ook voor dat het filter alleen ingesteld staat op Ongepland, zodat je zeker weet dat je alleen kaartjes uit de backlog opschoont.

• Er wordt nu een lijst getoond met al je ongeplande kaartjes. Aan de linkerkant van de lijst kun je aanvinken welke kaartjes je wilt verwijderen. Bovenin verschijnt na het selecteren de knop Verwijderen. Met deze knop kun je ze uit je backlog verwijderen.

Tip

Je kunt de lijst sorteren op een van de getoonde kolommen, bijvoorbeeld vervaldatum, om ze op een bepaalde volgorde te tonen.

Tip

Je kunt rechts onderin de pagina het aantal per pagina ophogen naar 50 of 100, om zo nog meer tegelijk te kunnen opschonen.

Kaartjes vanuit een integratie die je verwijdert worden naar het archief van vPlan geplaatst. Hierdoor zijn ze niet meer zichtbaar in je backlog of je planbord maar kunnen ze eventueel nog wel hersteld worden. Lees in dit artikel hoe je deze kaartjes kunt herstellen: Hoe kan ik een verwijderd kaartje terugkrijgen?