Hoe kan ik een nieuwe activiteit zichtbaar krijgen op mijn planbord?
Hoe kan ik een nieuwe activiteit zichtbaar krijgen op mijn planbord?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je hebt in de configuratie van vPlan een nieuwe activiteit toegevoegd, maar deze is nog niet zichtbaar wanneer je een kaartje in het planbord aanmaakt en hier de activiteit aan toe wilt voegen. Hoe kan dat?

Naast het aanmaken van een activiteit in de configuratie van vPlan moet je hem ook nog koppelen aan het planbord. Specifieker nog, je moet hem koppelen aan een fase in je planbord.

Volg dit stappenplan om de activiteit te koppelen aan een fase:

1. Ga naar Configuratie in de linker menubalk van vPlan

2. Klik vervolgens op Planborden

3. Open het planbord waaraan je de nieuwe activiteit wilt koppelen, door op de naam van het planbord te klikken

4. Je komt nu terecht in de instellingen van het planbord. Klik hier op het tabblad Fasen. Je ziet nu minimaal één fase, maar dit kunnen er (afhankelijk van je inrichting) ook meerdere zijn

5. Open de instellingen van de fase door op de naam te klikken

6. In de instellingen van je fase, ga je naar het tabblad Activiteiten

7. Zoek in de kolom Beschikbaar naar je nieuwe activiteit

8. Sleep de activiteit met je muis naar de linker kolom Actief

9. Klik als laatste onderaan de pagina op Opslaan

Nu heb je de activiteit gekoppeld aan deze fase en kun je de activiteit kiezen bij kaartjes die op deze fase gepland zijn, of gepland worden.