Statussen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel wordt het derde tabblad van de planbord instellingen uitgelegd. Deze gaat over de statussen. In je planbord is het mogelijk om de voortgang van je kaartjes duidelijk inzichtelijk te krijgen door middel van statussen.

Deze statussen zijn onderverdeeld in drie categorieën: open statussen, actieve statussen en afgeronde statussen. Hieronder vind je een uitleg over elke categorie.

Open statussen

Open statussen geven aan dat een taak nog moet worden gestart. Deze kaartjes zijn

gepland, maar het werk op het kaartje is nog niet in uitvoering.

Wanneer je gebruik maakt van afhankelijkheden, of je versleept een collectie door middel van het bolletje, dan worden alleen kaartjes met een open status verplaatst.

Actieve statussen

Actieve statussen laten zien dat er momenteel an een taak wordt gewerkt. Dit is de

fase waarin de taak in uitvoering is.

Afgeronde statussen

Afgeronde statussen geven aan dat een taak volledig is afgerond. Geef je een kaartje al een afgeronde status voordat deze ingepland staat? Dan tellen deze uren niet mee in de

capaciteit.

Wanneer je vPlan voor het eerst gebruikt, zijn er standaard drie statussen, namelijk Open, In Progress en Done. Een planbord moet altijd minimaal twee statussen hebben, altijd één open en één afgeronde status.

Je kunt bestaande statussen makkelijk aanpassen, bijvoorbeeld om de naam of de kleur te wijzigen. Dit doe je door op de naam, of op het potloodje aan het eind van de regel te

klikken. De kleur van de status zie je in elke weergave duidelijk terug in je planbord.

Je kunt zelf ook statussen toevoegen. Je maakt een status aan door op de knop Status toevoegen te klikken. Er opent nu een menu, waarin je een naam en de kleur van je status kunt kiezen. Wanneer je op de knop Opslaan hebt geklikt, kun je deze status naar de juiste categorie slepen, en gebruiken in jouw planbord.