Timesheets
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Naast het registreren van tijd op de kaartjes zelf, hebben we in de vPlan Go app een overzicht waar je per week tijd kunt schrijven op al je toegewezen kaartjes. Dit overzicht vind je onder het vierde tabblad in de app, het timer icoon. Hier worden ook alle lopende tijdsregistraties bijgehouden.

Het rode bolletje met een getal erin geeft aan dat er actieve timers zijn (in dit geval 1).

In dit overzicht kun je op de Stop button klikken naast de lopende tijdregistraties om de tijd te stoppen en vast te leggen. Je hoeft dus niet iedere keer de kaart in je planning op te zoeken om de tijdsregistratie te stoppen. Hiervoor kun je naar het overzicht Timers.

Onder de lopende tijdsregistraties vind je ook eerder geregistreerde tijd. Wil je de tijd aanpassen? Dat kan door bij de geregistreerde tijd op de regel te drukken. Je wordt direct doorgestuurd naar de tijdsregistratie die je al had ingevoerd. Je kunt deze vervolgens wijzigen en opslaan.

Overzicht

In het tabblad tijdregistratie zie je een overzicht van alle kaartjes waaraan jij toegewezen bent en waar een tijdsduur aanhangt. Je kunt hier kiezen voor een dag- of een weekoverzicht. Deze twee weergaven tonen andere beschikbare, geplande en geregistreerde uren, en de kaartjes van alleen die dag of de kaartjes van de hele week. In het bovenste blokje zie je de dagen van de week, met daaronder een grijze balk. Deze balk geeft aan hoeveel je ingepland bent op die dag. Wanneer je tijd registreert, lopen deze balken vol in het blauw. Onder de balk zie je ook in het blauw hoeveel tijd er die dag geregistreerd is. Nog iets verder onder de balken zie je de beschikbare tijd, de geplande tijd en de geregistreerde tijd. Zoals eerder aangegeven kun je kiezen of je hier de uren per dag of per week wilt zien.

Onder dit blokje zie je alle kaartjes, op dag- of op weekniveau. Je ziet hier het kaartje en de geplande datum. Ook zie je de activiteit en hieronder een grijze balk met de geschatte tijd. Wanneer er tijd geregistreerd wordt zal ook deze balk blauw worden. Onder deze balk zie je alle dagen van de week. In de witte vierkantjes hieronder kun je de tijd registreren, zoals later uitgelegd wordt.
Als er een tijdregistratie opgeslagen wordt zul je deze registratie onder het kaartje terug zien.

Tijd schrijven per dag

Heb je het overzicht op dag staan, dan zie je alle kaartjes waar je die dag aan toegewezen bent, waar een activiteit met tijdsduur aanhangt. De geschatte tijd wordt automatisch verdeeld over de geplande dagen. Om de tijd te schrijven volg je dit stappenplan:

• Scroll naar het kaartje waar je de tijd wil schrijven

• Tik op het witte vierkantje onder de dag waarop je tijd wil registreren

• Vul het aantal uren in dat er aan dit kaartje besteed is en zorg dat de vierkantjes onder de andere dagen leeg zijn

• Klik op de blauwe knop Registreer ... uur

De geregistreerde tijd is opgeslagen. Onder het kaartje zie je nu een regel met de tijdregistratie.

Tijd schrijven per week

Heb je het overzicht op week staan, dan zie je alle kaartjes waar je die week aan toegewezen bent, waar een activiteit met tijdsduur aanhangt. Ook hier geldt dat de geschatte tijd automatisch verdeeld wordt over de dagen waarop dit kaartje ingepland is. Om tijd te schrijven per week volg je dit stappenplan:

• Scroll naar het kaartje waar je de tijd wil schrijven

• Tik op de witte vierkantjes

• Vul voor elke dag het aantal uren in dat er aan dit kaartje besteed is

• Klik op de blauwe knop Registreer ... uur

Omdat de geschatte tijd automatisch verdeeld wordt over de geplande dagen, kun je ook in één keer alles registreren op basis van de vooraf ingevulde uren. Je hoeft dan alleen op de blauwe knop te klikken.

Geregistreerde tijd aanpassen

Geregistreerde tijd kun je eenvoudig en snel aanpassen in dit overzicht. Onder een kaartje zie je een regel met de geschreven tijd. Op deze regel kun je klikken. Als je hierop klikt zie je een wiel. Hier kun je in stappen van een aantal minuten de geschreven tijd wijzigen. In het midden onder het wiel zie je een blauw potloodje. Als je hierop klikt kun je handmatig de start- en eindtijd van deze registratie aanpassen. Ook kun je hier een notitie plaatsen of de hele tijdregistratie verwijderen.