Kaartjes aanmaken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Binnen vPlan kun je op meerdere manieren zelf een kaartje aanmaken. In dit artikel wordt in de verschillende tabbladen per weergave uitgelegd hoe dit werkt.

Lijst

In de backlog

Als je de backlog opent, vind je een groene knop met + Maak een nieuw kaartje. Wanneer je op de groene knop hebt geklikt zie je een veld Naam. Hier vul je de titel van het kaartje in. Vervolgens druk je op enter, en je kunt gelijk door met het maken van meer kaartjes. Het kaartje die je net hebt aangemaakt, verschijnt nu in de backlog. Deze kun je openen door erop te klikken en vullen met alle informatie, zoals:

• Activiteiten

• Resources

• Labels

• Opmerkingen

Na het opslaan van dit nieuwe kaartje, kun je deze vanuit de backlog inplannen. In het artikel Kaartjes inplannen lees je hoe dit werkt.

In de planning

In de lijst weergave kun je snel nieuwe kaartjes aanmaken. Hierdoor kunnen al jouw collega's bijvoorbeeld snel nieuwe orders of taken zien. Dit doe je gemakkelijk door onderaan jouw lijst in de regel te typen.

Wanneer je op enter drukt op je toetsenbord, zal het kaartje verschijnen in de lijst.
Tijdens het aanmaken van een kaartje kun je de geplande datum en, afhankelijk van in welk overzicht je een nieuw kaartje aanmaakt, de fase al bepalen, zodat jouw kaartje direct op de juiste moment ingepland wordt. Wanneer je het kaartje open klikt, kun je het kaartje verder naar wens aanpassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het invoeren van een omschrijving of het koppelen van een resource aan het kaartje.

Je kunt in elke overzicht van de lijst een nieuw kaartje aanmaken:

Bekijk je de lijst vanuit het fasen overzicht, dan maak je direct een kaartje op een bepaalde fase.

Bij het tweede overzicht, de groepen, maak je een kaartje aan op een zelf ingerichte groep van resources. Tijdens het aanmaken van het kaartje, kun je naast de geplande datum en de fase, direct een van de resources die binnen deze groep valt toewijzen aan het kaartje.
Bij het resources overzicht wijs je een kaartje meteen toe aan de resource, waar je het nieuwe kaartje aanmaakt. Hier kun je direct weer kiezen op welke fase en op welke datum het kaartje gepland wordt.
Vanuit het status overzicht maak je een nieuw kaartje aan op een bepaalde status. Ook hier kies je op welke fase en op welke datum het kaartje gepland wordt.
In het laatste overzicht, het kaartjes overzicht, zie je al je opdrachten gesorteerd per collectie. Maak je hier een nieuw kaartje aan, dan wordt deze toegevoegd aan de bestaande collectie.

Kalender

In de backlog

Als je de backlog opent, vind je een groene knop met + Maak een nieuw kaartje. Wanneer je op de groene knop hebt geklikt zie je een veld Naam. Hier vul je de titel van het kaartje in. Vervolgens druk je op enter, en je kunt gelijk door met het maken van meer kaartjes. Het kaartje die je net hebt aangemaakt, verschijnt nu in de backlog. Deze kun je openen door erop te klikken en vullen met alle informatie, zoals:

• Activiteiten

• Resources

• Labels

• Opmerkingen

Na het opslaan van dit nieuwe kaartje, kun je deze vanuit de backlog inplannen. In het artikel Kaartjes inplannen lees je hoe dit werkt.

In de planning

Voeg in de kalender makkelijk en snel een kaartje toe, direct in je planning. Ga met je muis rechtsboven in het blok naar de hoek. Er klapt een ezelsoortje open en er verschijnt een + knop.

Maak een nieuw kaartje aan door hierop te klikken. Er verschijnt een veld Maak een nieuw kaartje, waar je de titel van het kaartje invoert. Sla het nieuwe kaartje op door op je toetsenbord op enter te drukken. Als je op enter drukt, wordt het veld om een nieuw kaartje te maken nog steeds getoond, waardoor je snel meerdere kaartjes kan aanmaken. Ook in de kalender kan je op de drie verschillende overzichten kaartjes aanmaken, op de fasen, resources of statussen. Heb je een kaartje aangemaakt, dan verschijnt deze direct in je kalender. Hierna kun je het kaartje open klikken en hem verder vullen met alle benodigde informatie.

Tijdlijn

In de backlog

Als je de backlog opent, vind je een groene knop met + Maak een nieuw kaartje. Wanneer je op de groene knop hebt geklikt zie je een veld Naam. Hier vul je de titel van het kaartje in. Vervolgens druk je op enter, en je kunt gelijk door met het maken van meer kaartjes. Het kaartje die je net hebt aangemaakt, verschijnt nu in de backlog. Deze kun je openen door erop te klikken en vullen met alle informatie, zoals:

• Activiteiten

• Resources

• Labels

• Opmerkingen

Na het opslaan van dit nieuwe kaartje, kun je deze vanuit de backlog inplannen. In het artikel Kaartjes inplannen lees je hoe dit werkt.

In de planning

In de tijdlijn weergave kun je eenvoudig nieuwe kaartjes aanmaken. Om nieuwe kaartjes aan te maken ga je eerst rechts bovenin naar de voorkeuren, door op het oogje te klikken: .
Je hebt daar een optie om Maak een nieuw kaartje aan te zetten. Wanneer je dit doet, verschijnt onderaan de kolommen een nieuwe regel waar je nieuwe kaartjes aan kunt maken. Hier kun je de titel van het kaartje invoeren, en op enter drukken.

Wanneer je op enter drukt op je toetsenbord, zal het nieuwe kaartje verschijnen.
Tijdens het aanmaken van een kaartje kun je de geplande datum en, afhankelijk van in welk overzicht je een nieuw kaartje aanmaakt, de fase al bepalen, zodat jouw kaartje direct op de juiste moment ingepland wordt. Wanneer je het kaartje open klikt, kun je het kaartje verder naar wens aanpassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het invoeren van een omschrijving of het koppelen van een resource aan het kaartje.

Let op

Je ziet het kaartje al wel in de kolommen aan de linkerkant, maar het kaartje verschijnt pas in de tijdlijn wanneer je deze een geplande datum geeft.

Je kunt in elke overzicht van de tijdlijn een nieuw kaartje aanmaken:

Bekijk je de tijdlijn vanuit het fasen overzicht, dan maak je direct een kaartje op een bepaalde fase. Bij het tweede overzicht, de groepen, maak je een kaartje aan op een zelf ingerichte groep van resources. Tijdens het aanmaken van het kaartje, kun je naast de geplande datum en de fase, direct een van de resources die binnen deze groep valt toewijzen aan het kaartje.
Bij het resources overzicht wijs je een kaartje meteen toe aan de resource, waar je het nieuwe kaartje aanmaakt. Hier kun je direct weer kiezen op welke fase en op welke datum het kaartje gepland wordt.
Vanuit het status overzicht maak je een nieuw kaartje aan op een bepaalde status. Ook hier kies je op welke fase en op welke datum het kaartje gepland wordt.
In het laatste overzicht, het kaartjes overzicht, zie je al je opdrachten gesorteerd per collectie. Maak je hier een nieuw kaartje aan, dan wordt deze toegevoegd aan de bestaande collectie.

Kanban

In de backlog

Als je de backlog opent, vind je een groene knop met + Maak een nieuw kaartje. Wanneer je op de groene knop hebt geklikt zie je een veld Naam. Hier vul je de titel van het kaartje in. Vervolgens druk je op enter, en je kunt gelijk door met het maken van meer kaartjes. Het kaartje die je net hebt aangemaakt, verschijnt nu in de backlog. Deze kun je openen door erop te klikken en vullen met alle informatie, zoals:

• Activiteiten

• Resources

• Labels