Stap 5: kaartje inplannen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt kaartjes op meerdere manieren inplannen. Je kunt kaartjes direct aanmaken in de planning, zoals uitgelegd in stap 4, of ze vanuit de backlog de planning inslepen. In dit artikel lees je hoe je kaartjes vanuit de backlog kunt inplannen, uitgelegd per weergave.

Lijst

Naast het aanmaken van kaartjes direct in de lijstweergave, kun je ook plannen vanuit de backlog in de lijstweergave. Rechts bovenin de lijstweergave zie je de groene knop Backlog. Als je hierop klikt wordt de backlog geopend aan de rechterkant.

Je kunt eerst werk aanmaken in de backlog door op Maak een nieuw kaartje te klikken, maar als je al werk in de backlog hebt, kun je dit eenvoudig met je muis oppakken (klik) en naar je planning slepen:

In de lijst heb je de verschillende dimensies om je planning te bekijken: fasen, groepen, resources, status of kaartjes. Vanuit welk overzicht je de planning bekijkt, bepaalt ook waar het kaartje ingepland wordt wanneer je deze vanuit de backlog in de lijst sleept.

Fase

Bekijk je de lijst vanuit het fasen overzicht, dan wordt een kaartje direct ingepland op een bepaalde fase. Heb je in de backlog meerdere activiteiten toegevoegd die binnen verschillende fasen vallen, dan zullen er meerdere kaartjes aangemaakt worden in verschillende fasen op het moment dat je het kaartje naar een fase sleept.

Groepen

Bij het tweede overzicht, de groepen, sleep je het kaartje naar één van je zelf ingerichte groep van resources. Dit kaartje wordt dan toegewezen aan alle resources binnen deze groep.

Resources

Bij het resources overzicht plan je een kaartje meteen toe aan de resource, waar je het kaartje naartoe sleept.

Status

Vanuit het status overzicht sleep je het kaartje naar een bepaalde status.

Kaartjes

In het laatste overzicht, het kaartjes overzicht, zie je al je opdrachten gesorteerd per collectie. Sleep je een collectie vanuit de backlog hier naartoe, dan wordt er een nieuwe collectie aangemaakt die automatisch ingepland wordt op de bijbehorende dag en fasen.

Nadat je het kaartje hebt ingepland, kun je deze open klikken en verder vullen met alle benodigde informatie.

Kalender

Naast het aanmaken van kaartjes direct in de kalender, kun je ook plannen vanuit de backlog. Rechts bovenin de kalenderweergave zie je de groene knop Backlog. Als je hierop klikt wordt de backlog geopend aan de rechterkant.

Je kunt eerst werk aanmaken in de backlog door op Maak een nieuw kaartje te klikken, maar als je al werk in de backlog hebt, kun je dit eenvoudig met je muis oppakken (klik) en naar je planning slepen:

In de kalender heb je de verschillende dimensies om je planning te bekijken: fasen, resources en status. Vanuit welk overzicht je de planning bekijkt, bepaalt ook waar het kaartje ingepland wordt wanneer je deze vanuit de backlog in de kalender sleept.

Fase

Bekijk je de kalender vanuit het fasen overzicht, dan wordt een kaartje direct ingepland op een bepaalde fase. Heb je in de backlog meerdere activiteiten toegevoegd die binnen verschillende fasen vallen, dan zullen er meerdere kaartjes aangemaakt worden in verschillende fasen op het moment dat je het kaartje naar een fase sleept.

Resources

Bij het resources overzicht plan je een kaartje meteen toe aan de resource, waar je het kaartje naartoe sleept.

Status

Vanuit het status overzicht sleep je het kaartje naar een bepaalde status.

Nadat je het kaartje hebt ingepland, kun je deze open klikken en verder vullen met alle benodigde informatie.

Tijdlijn

Naast het aanmaken van kaartjes direct in de tijdlijn, kun je ook plannen vanuit de backlog. Rechts bovenin de tijdlijn zie je de groene knop Backlog. Als je hierop klikt wordt de backlog geopend aan de rechterkant.

Je kunt eerst werk aanmaken in de backlog door op Maak een nieuw kaartje te klikken, maar als je al werk in de backlog hebt, kun je dit eenvoudig met je muis oppakken (klik) en naar je planning slepen:

Je ziet als je het kaartje de planning in sleept een paars lijntje onder de dag waar je hem op in gaat plannen. Ook zie je dat de rij van de fase groter wordt, om duidelijk te maken waar je het kaartje los gaat laten.

In de tijdlijn heb je de verschillende dimensies om je planning te bekijken: fasen, groepen, resources, status of kaartjes. Vanuit welk overzicht je de planning bekijkt, bepaalt ook waar het kaartje ingepland wordt wanneer je deze vanuit de backlog in de tijdlijn sleept.

Fase

Bekijk je de tijdlijn vanuit het fasen overzicht, dan wordt een kaartje direct ingepland op een bepaalde fase. Heb je in de backlog meerdere activiteiten toegevoegd die binnen verschillende fasen vallen, dan zullen er meerdere kaartjes aangemaakt worden in verschillende fasen op het moment dat je het kaartje naar een fase sleept.

Groepen

Bij het tweede overzicht, de groepen, sleep je het kaartje naar één van je zelf ingerichte groep van resources. Dit kaartje wordt dan toegewezen aan alle resources binnen deze groep.

Resources

Bij het resources overzicht plan je een kaartje meteen toe aan de resource, waar je het kaartje naartoe sleept.

Status

Vanuit het status overzicht sleep je het kaartje naar een bepaalde status.

Kaartjes

In het laatste overzicht, het kaartjes overzicht, zie je al je opdrachten gesorteerd per collectie. Sleep je een collectie vanuit de backlog hier naartoe, dan wordt er een nieuwe collectie aangemaakt die automatisch ingepland wordt op de bijbehorende dag en fasen.

Nadat je het kaartje hebt ingepland, kun je deze open klikken en verder vullen met alle benodigde informatie.

Kanban

Naast het aanmaken van kaartjes direct in de kanban, kun je ook plannen vanuit de backlog. Rechts bovenin de kanban zie je de groene knop Backlog. Als je hierop klikt wordt de backlog geopend aan de rechterkant.

Je kunt eerst werk aanmaken in de backlog door op Maak een nieuw kaartje te klikken, maar als je al werk in de backlog hebt, kun je dit eenvoudig met je muis oppakken (klik) en naar je planning slepen:

Nadat je het kaartje hebt ingepland, kun je deze open klikken en verder vullen met alle benodigde informatie.