Stap 1: maak activiteiten aan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je activiteiten zijn de uit te voeren werkzaamheden met een tijdsduur. Dit kunnen minuten, uren of dagen zijn. Activiteiten kunnen toegevoegd worden aan kaartjes of collecties. Op deze activiteiten kan ook tijd geschreven worden.
ā€‹
Een nieuwe activiteit kun je simpel en snel toevoegen. Ga in de linker menubalk van vPlan naar Configuratie en klik vervolgens onder het kopje configuratie op Activiteiten. Hier kun je rechtsboven in de pagina klikken op de groene knop Activiteit toevoegen.
ā€‹
Een activiteit heeft altijd een type, namelijk medewerker, machine of ruimte. Hiermee wordt bepaald aan welke resource de activiteit toegewezen kan worden. Ook zal dit van invloed zijn op de capaciteit van dit type resource.
Je kunt bij de activiteit een omschrijving, code, type, standaard tijdsduur, maximale tijdsduur per dag toevoegen. Als laatst kun je een voorkeursresource aangeven en de performance per resource voor deze activiteit. Klik op Opslaan om de activiteit definitief toe te voegen.
ā€‹

Tip

Het artikel Activiteiten gaat dieper in op de functie van de verschillende velden.

Je kunt onbeperkt aantal activiteiten toevoegen. Activiteiten moeten in het planbord gekoppeld worden aan een fase om ze te kunnen gebruiken. Later in deze gids zal dit uitgelegd worden.

We gaan nu eerst naar stap 2, het aanmaken van je resources.