Alle collectiesPlannen in vPlanPlannen
Afwezigheid resources toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Binnen vPlan kun je gemakkelijk afwezigheid toevoegen aan jouw resources. Dit kan dus voor een medewerker, machine of ruimte. Elk van deze types resources heeft zijn eigen opties om uit te kiezen op het gebied van afwezigheid.

Afwezigheid in dagen

Om de afwezigheid toe te voegen aan resources zul je naar de Configuratie moeten gaan. In de configuratie vind je het onderdeel Resources. Hier vind je al jouw aangemaakte resources in vPlan. Wanneer je de resource aanklikt, zie je onderin het kopje 'Afwezigheid'. Klik hier op de groene knop Afwezigheid toevoegen.
Er verschijnt een venster waarin je jouw afwezigheid kan toevoegen. Hier kun je het volgende aangeven:

- Een omschrijving van het soort afwezigheid
- Start- en einddatum van afwezigheid
- Tijdsduur
- Het type afwezigheid

Als je volledig verlof wil registreren voor een langere periode dan is het voldoende om alleen de start- en einddatum te registreren. vPlan weet aan de hand van het rooster van de medewerker hoeveel uur dit per dag is.
Een tijdsduur voer je alleen in als je bijvoorbeeld een halve dag verlof wil registreren. Dan kun je 4h invullen om aan te geven dat de werknemer nog wel 4h beschikbaar is voor werkzaamheden.

Wanneer je de afwezigheid opslaat, zie je deze terug bij de resource. Hierdoor zul je al jouw geregistreerde afwezigheid altijd per resource kunnen terugvinden.

Afwezigheid in uren

Naast de afwezigheid in de configuratie, kun je de uren per dag ook makkelijk aanpassen per resource in de kalenderweergave. Blijf met je muis op een resource staan om meer informatie te verkrijgen. Er verschijnt een tooltip met gegevens. Het is mogelijk om het aantal uren per fase per dag voor deze resource aan te passen.
Wanneer bijvoorbeeld een medewerker naar de tandarts moet of om een andere reden een paar uur minder aanwezig is per dag, kun je dit hier makkelijk aanpassen.